Követőim

2010. szeptember 27., hétfő

Gondolkodtam :-)))

Akik olvassák a másik blogomat, tudják, miért nevetek ezen. Mert ugye az általában nem baj, ha az ember gondolkodik :-)))  Hacsak.....nem viszi túlzásba! :-)))

Nos. A napokban több e-mailt is kaptam, amiben kedves alkotótársaim  megszeppenve kérdezik, hogy a munkájukat érdemesnek tartom-e feltenni a blogomba, megmutatni a "világnak", méltó-e a többi közé, stb....

Én döbbenten olvasom ezeket a sorokat, és nem igazán értem.

Vajon van-e attól nagyobb boldogság, mint amikor alkotunk???  Saját magunk, családunk, barátaink legnagyobb örömére. Mindegy, hogy mit! Sütünk, főzünk, varrunk, kötünk, horgolunk....ragasztunk, vágunk, festünk.....vagy éppen virágot nevelünk....netán a gyermekeinket :-))))  (Az a nő  legnagyobb alkotása)

Tény, hogy nem lesz mindenkiből művész. Nem is kell, hogy az legyen.

Nem kell, hogy különlegesen tehetséges légy, csak élvezettel tedd! 
Tedd bele a szíved-lelked, magadból egy darabkát, hogy aki kapja, érezze a szeretetedet! 
Ha a sajátod lesz, érezd mindig, hogy Te, a Te otthonod ettől lesz egyedi és különleges. 
A saját készítésű alkotásaidtól!

Soha ne légy kishitű! Legyen önbizalmad! Ha nincs is kiváló kézügyességed, egész biztosan megtalálod a megfelelő technikát, amit jól csinálsz!!  Próbálj ki minél több dolgot!  Ne félj alkotni!! 

Az alkotó ember tudja, hogy milyen boldogság számára, amikor  elégedetten hátradől a székben, és azt mondja: KÉSZ!  És ha ezt az érzést egyszer átéled, valószínűleg újra és újra vágysz rá, és másnap ismét neki látsz, és nincs már többé megállás....

Az alkotó embernek úgy kell az elismerés, mint egy falat kenyér. És én most ezt a lehetőséget kínálom Neked!  Hogy megmutasd magad, és begyűjtsd az elismeréseket! 
És ha szükséges, megerősítsd az önbizalmadat, hogy tudj hinni magadban!

Az alkotó ember tudja, hogy a kezdet mindig nehéz. Valamikor Ő is volt kezdő.
És soha de soha nem értékeli le a másik munkáját.

Mert a szépség szubjektív. Kinek így-kinek úgy. De minden alkotásban meg lehet találni a szépet, mint ahogy minden emberben az értéket.

A honlapomat egy ars poetica-val kezdem, és szó szerint nem emlékszem rá, de valami ilyesmi:

"hiszem, hogy a minket körülvevő tárgyak hatással vannak mindennapi életünkre.....

hiszem, hogy a szépség nem hal meg.....



Továbbra is nagy-nagy szeretettel várom BÁRKI pályázatát!    Hajrá!!!

4 megjegyzés:

  1. Szerintem is így van. Én például semmiben nem vagyok kimagaslóan jó (igaz ezer technikát kipróbáltam) de tényleg jó érzés, ha ÉN KÉSZÍTEK valamit. Ráadásul azokat az ajándékokat, amelyek egyediek, mert valaki EGYETLEN példányban elkészítette (mert minden saját mű egyedi), sokkal jobban díjazom, mégha egy kicsit "béna" is! :DDD

    VálaszTörlés
  2. Andi, én is feltettem a 2. pályamunkát és lesz 3. is!. Még azt szeretném megjegyezni, hogyha pont az én munkáim közül tetszik neked valamelyik a legjobban, akkor természetesen a tiéd! Szerintem ezt más is így gondolja, de még nem olvastam itt a blogodon.

    VálaszTörlés
  3. Éva, Te drága!! Itt én adok ajándékokat, nem Ti!!! Mit értettél félre?? :-)))
    Az én ajándékom ez a sok-sok nagyszerű ötlet és sok-sok értékes ember barátsága!

    VálaszTörlés