Kedves olvasóim!
Gasztro pályázatot hirdetek -Főzzünk együtt bográcsban Tiffany-Andival!- címmel.
A lakóhelyemen működő egyesület főzőversenyt tervez szeptemberre az utcák között.
Nagyon izgalmas, mivel az utcánk lakóinak 70 %-át nem is ismerem, de itt a remek alkalom, hogy ismerkedjünk. Ez amolyan "csapat-építő" buli lesz :-) És persze én nem maradhatok ki belőle :-)
Nos, remek bogrács gulyást tudok főzni, meg babgulyást is, vagy éppen marhapörköltet.
De arra gondoltam, talán van a tarsolyotokban valami "ütős", különleges, nem mindennapi, DE kipróbált recept.
Ezért úgy döntöttem, pályázatot hirdetek.
A feltételek a következők:
- Bárki pályázhat, akinek kedve van. ( nem árt, ha főzni is tud)
- Receptet, esetleg fotót kérek
- Ne az internetről, onnan én is tudok. Fontos, hogy kipróbált, bevált recept legyen
- Csak 1 receptet küldj!
- Az étel mindenképpen tartalmazzon húst ( de ne strucc vagy emu húst!)
- Bográcsban, szabad tűzön lehessen elkészíteni, normális idő alatt ( ne kelljen az erdőt kiirtanunk tüzifáért)
- Alkalmas legyen arra, hogy sokan jól lakjunk belőle (legalább az utca :-)
A jutalom egy szalvétatartó lesz, hogy maradjunk a konyhánál :-)
Mondjuk, egy ilyen:
De lehet ilyen is:
Vagy ilyen:
Ráadásként pedig apró tiffanyk- at fogok kisorsolni a beküldők között.
Pillangót, madárkát, virágot....( vagy addig még kitalálok ezt-azt)
A beküldési határidő aug. 31.
Nyugodtan hagyj kommentet, de a receptet e-mail-ben kérem, én majd feltöltöm!
Természetesen mindet közzé teszem, hiszen mások is találhatnak kedvükre valót.
Kérlek, vidd a fotót, és ha nem gond, tedd ki oldalra, hogy minél többen olvashassák a felhívásomat!
Nagyon-nagyon várom a jobbnál jobb recepteket!!
Főzzünk együtt bográcsban!!
( Tiffany-Andival :-))
RECEPTEK!
1.
Az első recept beküldője Kisnyul
Ő már eséllyel indul a szalvétatartóért. A recept számomra igazán különleges, én még ilyet nem főztem. Javaslom minden érdeklődőnek, hogy próbálja ki!
Andi, köszönöm szépen!
Bajomi-féle bográcsos csirke
Hozzávalók: 4-5 db hagyma, 18 db egész csirkecomb, 8 db csirkeszárny, 1,5 kg gomba, 0,5-1 kg sárgarépa, 6-8 db paradicsom, olaj, só, fehér bors, kakukkfű, bazsalikom, oregano, babérlevél.
Az apróra vágott hagymát olajon megpirítom. Hozzáadom az összevágott gombát és répát, ill. a kettévágott paradicsomokat. Kis vizet teszek alá és megfűszerezem. Mikor már jól néz ki, akkor a megsózott és félbevágott csirkecombokat, szárnyakat beleteszem, kevés vízzel felöntöm, majd lefedve párolom. Ha már majdnem jó a hús, a fedőt levéve a felesleges levet elfőzöm róla. Sok szaft marad rajta, de azt utána magába szívja és nem lesz száraz.
Opcionálisan lehet csak gombával (2 kg) vagy csak répával (1,5 kg) is csinálni, de a legfinomabb, ha mindkettő van benne.
Mi rizst szoktunk hozzá dőzni, de főtt krumplival vagy "csak" kenyérrel is jó.
2.
Ezt a csodás receptet Monica küldte, a férje gyakran készíti el, igazi családi recept.
Köszönöm szépen, állati vadító :-)
Opcionálisan lehet csak gombával (2 kg) vagy csak répával (1,5 kg) is csinálni, de a legfinomabb, ha mindkettő van benne.
Mi rizst szoktunk hozzá dőzni, de főtt krumplival vagy "csak" kenyérrel is jó.
2.
Ezt a csodás receptet Monica küldte, a férje gyakran készíti el, igazi családi recept.
Köszönöm szépen, állati vadító :-)
Vaddisznó paprikás
2 kg vaddisznó hús
3-4 nagy fej vöröshagyma
4 babérlevél
15-20 szem fekete bors
2 dl száraz vörösbor - az üvegben maradtat illik közben a szakácsnak elfogyasztani :-)
2 kis kanál cukor
1 kis paradicsom
só, vegeta, édes fűszerpaprika
zsír
A zsírra rátesszük a kockára vágott húst, arra ráöntünk 2 dl vizet és a tetejére rászórjuk a felszelt hagymát!
Tilos megkeverni!
Addig kell így párolni, míg a hús levet nem enged és a külseje meg nem fehéredik. Keverni nem, csak rázogatni szabad!
Ha a hús kifehéredett, mehet rá a só, bors, babérlevél, vegeta és a paradicsom.
Annyi vízzel kell felönteni, hogy ellepje.
Fontos, hogy mindig csak annyi víz legyen rajta, ami éppen ellepi, ha elfő róla, akkor fel kell önteni.
1 óra főzés után mehet bele a cukor.
Ha a hús teljesen megpuhult, akkor mehet bele a vörösbor. Ezzel még minimum 20 percig kell főzni.
Ezután mehet bele a pirospaprika, és innentől kb. 5 percig forralni kell, közben gyakran meg kell keverni, hogy a paprika le ne égjen!
Csak a száraz vörösbor jó, és tilos bele bármilyen gombát tenni!
3.
Sertés sárgabarackkal (Római kori étel)
Aki küldte: BNMarianna www.himzovarronaplo.blogspot.com
Úgy hozta az élet, hogy volt alkalmam régészeti ásatáson dolgozni.
Egy római-középkori vegyes ásatási területen kikapcsolódásként korhű ételeket is kipróbáltunk.
3.
Sertés sárgabarackkal (Római kori étel)
Aki küldte: BNMarianna www.himzovarronaplo.blogspot.com
Úgy hozta az élet, hogy volt alkalmam régészeti ásatáson dolgozni.
Egy római-középkori vegyes ásatási területen kikapcsolódásként korhű ételeket is kipróbáltunk.
Sok más mellett ez volt az egyik bográcsos kedvenc.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
1,50 kg sertéslapocka, 2 dl húsleves (kockából),10dkg gyöngyhagyma,2dl édes fehérbor (tokaji aszú)
2 dl méz, 70 dkg sárgabarack,ízlés szerint koriander,kömény,menta,kapor,só,olaj
Elkészítés: Kevés megforrósított olajon az apróra vágott húst a gyöngyhagymával megforgatjuk,aláöntjük a bort.
Megfűszerezzük és puhára pároljuk.
2 dl méz, 70 dkg sárgabarack,ízlés szerint koriander,kömény,menta,kapor,só,olaj
Elkészítés: Kevés megforrósított olajon az apróra vágott húst a gyöngyhagymával megforgatjuk,aláöntjük a bort.
Megfűszerezzük és puhára pároljuk.
Amikor megpuhult a hús hozzáadjuk a húslevest( nem elírás) tényleg ekkor
kell hozzáadni és a mézet.
kell hozzáadni és a mézet.
Felforraljuk és belerakjuk a kimagozott felaprított sárgabarackot.Rottyantunk egyet
rajta és tálalható is. Az eredeti recept szerint főtt árpagyöngy dukál hozzá, de rizzsel és főtt burgonyával is nagyon finom.
Marianna, nagyon köszönöm!
rajta és tálalható is. Az eredeti recept szerint főtt árpagyöngy dukál hozzá, de rizzsel és főtt burgonyával is nagyon finom.
Marianna, nagyon köszönöm!
Engedjetek meg egy magán jellegű megjegyzést! Különösen megörültem a receptnek, mert köztudott, hogy Óbudán nagyon-sok sok a római kori maradvány, hiszen itt volt Aquincum annak idején. Mi is nagyon izgultunk az építkezéskor, nehogy találjunk valami "köcsögöt" :-))), és leállítsák az építkezést. Ezért aztán különösen testhezállónak érzem ezt a receptet, de ez nem jelenti azt, hogy ez lesz a befutó ( ne aggódjon senki előre :-))), hiszen sok szempontból kell mérlegelnem. De hogy kipróbálom, az tuti!!! És Ildi, figyelmedbe ajánlom neked is!!
4.
Disznófarok bográcsban
http://gabyerika.blogspot.com/
5.
Brassói bográcsban
6.
Ezt a receptet Edit küldte nekünk. Szuper!!! Nekem már így olvasva is nagyon tetszik. Köszönet a részletes leírásért, a sok hasznos tanácsért! én nem vagyok egy rutinos bográcsozó, így nagyon örültem a praktikáknak.
A bográcsot állványostól elvisszük a tűz közeléből, most jött el a pillanat, hogy idegölő küzdem után hagyjuk, hogy kb. 10-15 perc alatt összeérjenek az ízek, és már porciózhatjuk is.
4.
Disznófarok bográcsban
Ezt a receptet Gabi küldte a pályázatra, nekem naggggggyon tetszik :-))
Köszönöm, Gabi!
A hagymát és a felaprózott zöldséget megpirítottuk egy kicsit az olajban, majd jött a husi (most, sok-sok kis disznófarok). Tettünk bele sót, borsot, paprikát és egy kis vízzel felengedtük, mikor elkezdett főni még tettünk hozzá elegendő vizet. Miután a hús is megfőtt jött bele, pár szem krumpli és a nokedli.
Igazából ez is nagyon változó, hogy mi kerül bele, attól függ, ki készíti el a családbólJ. Anyósom tesz bele mindent, ezeken felül még zöldborsót, van, hogy egy két kelkáposzta levél is kerül bele, de még pár szál csombort is tesz bele. Ők úgy szeretik, jó sűrűn. Én kevésbé sűrűbben szeretem, és nem annyira tele mindennel.
Egy apró megjegyzés újfent :-) Egyrészt, nagyon köszönöm, hogy fotókat is küldtél. Nagyon guszta!! Amikor először olvastam, az jutott eszembe, a 87 éves nagyim mennyire örülne neki!! Rajong a disznó farokért!!! A káposztából soha ki nem maradhatna, de gyakran főz pörköltet belőle. Úgyhogy, szeretném az Anita figyelmét felhívni erre a receptre :-)
De igazából véve én is szeretem:-) A múltkoriban is elcsábultam, és főztem a Balatonnál körömpörköltet farokkal és csülökkel, igaz, nem bográcsban. De csak a férjem és Ádám eszi rajtam kívül. Viszont mi két napig ettük és nyalogattuk utána mind a tíz ujjunkat :-)))) Ki fogom próbálni!
5.
Brassói bográcsban
Ezt a nagyszerű receptet Szilabi küldte nekünk. Hmmmm, máris éhes vagyok.
Köszönöm, biztosan kipróbálom!
Hozzávalók:
1 kg csirkemell
20 dkg bacon szalonna
2 kg burgonya
1-1,5 l napraforgóolaj
3-4 fej vöröshagyma
6 gerezd zúzott fokhagyma
1 hatalmas csokor petrezselyem
majoránna
örölt fekete bors
só
Elkészítés:
A burgonyát megpucolom, és kockákra vágom. A bográcsban felhevítem az olajat és megsütöm benne (több fordulóban). Miután megsült, kiszedem az olajból és félrerakom. Az olajat befőttes üvegbe öntöm át, elteszem későbbi felhasználásra. Kitörölni nem kell a bográcsot, szórom is bele a csíkokra vágott bacont. Miután megpirult, ezt is kiszedem egy tányérra. A visszamaradt zsíradékban megpirítom a finomra vágott vöröshagymát, majd 0,5 dl vizet öntök hozzá, amiben kevergetés mellett rövid ideig párolom.
Erre jön az ujjnyi csíkokra vágott csirkehús, alaposan lepirítom. Ízesítem sóval, borssal, majorannával. Kevergetés mellett pirítom, míg minden oldala meg nem sül és finom puha nem lesz. Ekkor adom hozzá a fokhagymát és a finomra vágott petrezselymet. Alaposan átkeverem, hozzáadom a sült burgonyát és a bacont, majd melegen tálalom.
6.
Ezt a receptet Edit küldte nekünk. Szuper!!! Nekem már így olvasva is nagyon tetszik. Köszönet a részletes leírásért, a sok hasznos tanácsért! én nem vagyok egy rutinos bográcsozó, így nagyon örültem a praktikáknak.
Zalai pincepörkölt gazdagon
Hozzávalók:
- 4 kg marhalábszár (egészben megvéve)
- 3 kg sertéslapocka
- 2 kg krumpli
- 50 dkg füstölt szalonna
- 1 kg vöröshagyma
- 4 paprika
- 5 paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- só (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (csípős)
- frissen őrölt bors
- őrölt kömény (késhegynyi)
- 2 babérlevél
- majoranna
- 3-4 dl száraz, testes vörösbor
Elkészítése:
Először is rakjunk tüzet. Sokan elkövetik a hibát, hogy először felállítják a bográcsot, aztán megrakják alatta a tüzet, ezáltal túlhevítik a bográcsot és az állványt is.Második hiba, ha nedves fát választottak, és a szerencsétlen szakácsjelöltek könnyező szemekkel küzdhetnek a heveny füstmérgezés tünetei ellen. Ha fellobban a tűz, az mint lámpa fénye a lepkéket, odavonzza az éhes nézelődőket. Ezt ki kell használni és az egyik emberre rá kell bízni a hagyma pucolását, a másikra a paprikát és paradicsom megmosását, a többit pedig el kell küldeni fát gyűjteni a meglévő halomhoz . A főszakácsnak pedig neki kell állni centis csíkokra vágni a szalonnát, amit még ujjnyi távolságra bevagdos, majd a bográcsba teszi. Felszeleteli a hagymát, két résztvevőre rábízza a burgonya pucolását és felkockázását. Ezek után felaprítja a zöldpaprikát. Ránéz a bográcsban lapuló szalonnaszeletekre, és közepes tűzön gusztusos "kakastaréjokat" süt ki belőlük. Ezeket kiszedi, és tányérra teszi dekorációnak
A hagymát belezúdítja a bográcsba a szalonnazsírra, és ugyancsak közepes tűzön sűrűn megkeverve világossárgára süti. Az üveges még nem jó, mert nem indult meg a karamellizálódás folyamata, a barnásra (túl)sütött hagyma pedig nem oldódik föl a szaftban. Amikor a hagyma már üveges, beleveti az őrölt pirospaprikát, ügyelni kell, hogy ne legyen túl erős, de azért érezni lehessen benne. Tehát a paprika a hagymás zsíron megfuttattatik, de persze vigyázva. Ugyanis itt dől el, ha a paprika nem kap elegendő hőt, akkor nem adja ki színét és zamatát, ami a jó pörköltben nélkülözhetetlen. Viszont ha a paprika túl erős hőt kap, megég és keserű lesz. A kezdők jól teszik, ha ilyenkor leveszik a kondért a tűzről, belehintik a paprikát, elkeverik, visszaakasztják, de csak addig, míg egyet forr, utána tüstént leveszik, hozzáadják a felkarikázott paprikát, és máris zúdítják bele a felkockázott és kiengedett marhahúst.
A hagymát belezúdítja a bográcsba a szalonnazsírra, és ugyancsak közepes tűzön sűrűn megkeverve világossárgára süti. Az üveges még nem jó, mert nem indult meg a karamellizálódás folyamata, a barnásra (túl)sütött hagyma pedig nem oldódik föl a szaftban. Amikor a hagyma már üveges, beleveti az őrölt pirospaprikát, ügyelni kell, hogy ne legyen túl erős, de azért érezni lehessen benne. Tehát a paprika a hagymás zsíron megfuttattatik, de persze vigyázva. Ugyanis itt dől el, ha a paprika nem kap elegendő hőt, akkor nem adja ki színét és zamatát, ami a jó pörköltben nélkülözhetetlen. Viszont ha a paprika túl erős hőt kap, megég és keserű lesz. A kezdők jól teszik, ha ilyenkor leveszik a kondért a tűzről, belehintik a paprikát, elkeverik, visszaakasztják, de csak addig, míg egyet forr, utána tüstént leveszik, hozzáadják a felkarikázott paprikát, és máris zúdítják bele a felkockázott és kiengedett marhahúst.
Tehát belekerült a bográcsba a hús,sokan elkövetik azt a hibát, hogy felöntik, pedig a húsnak magának kell levet és szaftot engednie, úgy az igazi, pörkölni kell a húst. Hiszen innét kapta a nevét is. A hús először puha, később fehéres kérget kap, ruganyossá válik, majd ismét megpuhul és szaftot ereszt, beletörődvén sorsába. Amint ez megtörténik, beletesszük a sónak körülbelül a kétharmadát, majd ha már szépen alakul a pörkölt, hozzáadjuk a felkockázott sertéslapockát is. A disznó körülbelül félóra hátránnyal indul a marhához képest, így remélhetőleg egyszerre érnek célba. Persze ezt befolyásolja az állatok életkora, a húskockák mérete, és a vakszerencse is. Ha túl későn kerül bele a disznó, kemény marad, ha túl korán, szétfő.
A bográcsba kerül a megtisztított, összezúzott fokhagyma és babérlevél, időnként meg kell keverni a kondért.
Ha a szaft már sűrűsödik, beleteszük az apró kockákra vágott paradicsomot. Kevergetjük, időnként kevés vízet hozzáadva, az elpárolgott folyadékot pótolva oly módon, hogy lassan, körbe a bogrács szélére öntjük a vizet, így az kissé felmelegszik és belemossa az edény falára feltapadt értékes pörzsanyagokat. Időnként újabb hasábokat kell tenni a tűzre. A hús mindjárt kész, húsz perc lehet még hátra, most kell ügyelni, de nagyon. A krumpli is belekerül a bográcsba, enyhén sózzuk, belemorzsoljuk a majorannát, elkeverjük, borsozzuk, köménnyel megszórjuk.
Ha a szaft már sűrűsödik, beleteszük az apró kockákra vágott paradicsomot. Kevergetjük, időnként kevés vízet hozzáadva, az elpárolgott folyadékot pótolva oly módon, hogy lassan, körbe a bogrács szélére öntjük a vizet, így az kissé felmelegszik és belemossa az edény falára feltapadt értékes pörzsanyagokat. Időnként újabb hasábokat kell tenni a tűzre. A hús mindjárt kész, húsz perc lehet még hátra, most kell ügyelni, de nagyon. A krumpli is belekerül a bográcsba, enyhén sózzuk, belemorzsoljuk a majorannát, elkeverjük, borsozzuk, köménnyel megszórjuk.
Majd jöhet a bor! Ugyancsak bogrács széléről csorgatva, óvatosan elkeverve, nehogy a krumpli összetörjön.
Felgyorsulnak az események, ellenőrzni kell, hogy a húsok megpuhultak-e, elég fűszeres-e, kell-e sózni?
Közben elő lehet készülni a tálaláshoz, kenyeret felszelni, evőeszközöket előkészíteni.
A bográcsot állványostól elvisszük a tűz közeléből, most jött el a pillanat, hogy idegölő küzdem után hagyjuk, hogy kb. 10-15 perc alatt összeérjenek az ízek, és már porciózhatjuk is.
Jó étvágyat hozzá!
Mennyire különleges kell?
VálaszTörlésSlambuc receptet szívesen küldök, a gulyás, babgulyás, pörkölt és paprikáskrumplin kívűl még ezt szoktam bográcsban készíteni.
Majd jól lesek, biztos lesznek különlegességek :)
Én még soha nem főztem bográcsban, így nem tudok ringbe szállni a szalvétartóért :-((( De majd a játékod után biztosan fogok :-)
VálaszTörlésNagyon jó ötlet a játékod!!!!!
elsőre nekem is a slambuc jutott eszembe, de még majd gondolkozok :)
VálaszTörlésSzia! Nézz be kérlek hozzám: http://azenszakacskonyvem.blogspot.com/2011/07/dijat-kaptam.html
VálaszTörlésJól hangzik ez a Bajomi-féle! Ha visszamegyünk a zátonyra, kipróbálom!:) Most nincs jó, bográcsozó idő!:(((
VálaszTörlésSajnos én sem tudok beszállni,mert én meg egyáltalán nem tudok bográcsreceptet,és mi nem is nagyon szoktunk bográcsozni,inkább szalonnát sütni.:D
VálaszTörlésAz aquinkumi bográcsos nagyon jól hangzik!:) Szerencsére nálunk vevők az ilyenre, de hogy "farkas" egytál nem lesz, az tuti, mert azt szóba se hozhatom!:( A férjem eszi egyedül kocsonyában - ha csinálok neki -, de körömpörköltet is csak mi ketten fogyasztunk, látni se bírják!:)))
VálaszTörlésKöszönöm szépen, hogy közzétetted a mi kis egyszerű bográcsosunkat! A tegnap megint főt a bogrács (most nyuszihúsból), pálinkafőzés volt és ilyenkor bent a házban kevesebbet főznek. (anyósomék). :))
VálaszTörlésJohet a halaszle is?
VálaszTörlésHa bográcsban fő :-))))
VálaszTörlésWoah! I'm really digging the template/theme of this website. It'ѕ sіmρle, уet еffeсtіѵe.
VálaszTörlésA lot οf timеs іt's tough to get that "perfect balance" between user friendliness and appearance. I must say you have done a awesome job with this. Additionally, the blog loads extremely fast for me on Opera. Outstanding Blog!
My homepage; com.Au
My page > mouse click the following article
I don't know if it's just me or if perhaps everybodу elѕe encountering іssues with your webѕite.
VálaszTörlésIt apρeaгs as though some of the text on your content аге runnіng off
the ѕcreen. Can somebodу else ρlеasе pгovide feeԁback anԁ let me κnow if
thiѕ iѕ happening to them aѕ wеll?
This сοuld be а issue with mу іnternet broωѕer bеcause I've had this happen before. Kudos
Also visit my web site ... related web-site
I tenԁ not tο comment, but I геаd a lot
VálaszTörlésоf remarks on this page "F�zz�nk bogr�csban! - p�ly�zat tiffany szalv�tatart�rt".
I actually do havе some questіonѕ foг уou if it's allright. Is it only me or do a few of these responses come across like they are left by brain dead visitors? :-P And, if you are writing on additional social sites, I would like to follow you. Would you make a list of all of your social networking sites like your linkedin profile, Facebook page or twitter feed?
My web-site Justpostarticles.com
I аm not сеrtain ωherе you аrе getting your info, but good tоpic.
VálaszTörlésI must ѕpend somе tіme finding out much mоre or wοгking оut more.
Thаnk you for great info I used tο bе
lookіng for this infο for mу mission.
Feel free tο surf to mу website; http://articles-submit.Net/My-Outfits-Smell-Brand-New-Immediately-Soon-After-I-Smoke-V2-Cigs.html
wheгe do ωe purchase electroniс сigaгettes
VálaszTörlésΑlso νіsit my homepagе ... green smoke coupon code
I hаve bοuth 6 batteгies
VálaszTörlésso far them all after whilst become іnflеxible
and hard to puff????
Ϻy web-site ... green smoke shop
greаt issues altogetheг, you simρly won а emblem new reaԁer.
VálaszTörlésWhаt could you suggеst abοut уоur pοst
that уou just mаde a few days in the
past? Anу sure?
Also visіt mу website; v2 cigs reviews
Hmm it seems liκe youг blоg ate my fiгѕt cоmment (іt wаs super long) sο I gueѕѕ I'll just sum it up what I wrote and say, I'm thoroughly enjoуіng yοuг blog.
VálaszTörlésI too am an аsρіrіng blog wrіtеr but I'm still new to everything. Do you have any recommendations for novice blog writers? I'd ceгtaіnly аppreсiаte it.
Тake a look at mу web-sitе - www.sfgate.com
Wonԁerful, what a webѕite it is! This web site
VálaszTörléspresents ѵaluable facts tο us, κeep
it uρ.
Review my weblog ... http://www.prweb.com/releases/silkn/sensepilreview/prweb10193901.htm
Hi! I've been following your weblog for a while now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Dallas Texas! Just wanted to mention keep up the fantastic work!
VálaszTörlésmy website Read the Full Posting
Havіng read this I believed it was rathеr enlightening.
VálaszTörlésӀ aрpгecіate you findіng the time and effort
to рut this informative artіcle togethеr.
I once again find myself spending а lot of tіme both гeаԁіng and poѕting сοmments.
But sο ωhat, it was stіll worthwhilе!
Looκ at my sіtе - click through The up coming internet page
уоu're in reality a excellent webmaster. The web site loading velocity is incredible. It seems that you are doing any distinctive trick. In addition, The contents are masterwork. you have done a magnificent activity in this subject!
VálaszTörlésTake a look at my blog post Http://Aji.Co.Kr/Jinyoung/3
Why peoрle still uѕe to reаd news paperѕ
VálaszTörlésωhеn in this technologіcal glοbe
the whole thіng is acсessible on net?
Mу blog рost http://www.sfgate.com/business/prweb/article/V2-Cigs-Review-Authentic-Smoking-Experience-or-4075176.php
ӏt's only 10%, however the code still works
VálaszTörlésFeel free to surf to my homepage ... green smoke Promo codes
What's up, yes this piece of writing is truly good and I have learned lot of things from it regarding blogging. thanks.
VálaszTörlésMy blog post - www.Sfgate.com
would love that you ѕhould brіng bаck the aсtual strawbегry tаste.
VálaszTörléslove to check it out!!!!
My blog; green smoke discount code
Ηey! This іѕ kind of off topic but
VálaszTörlésI need sоme help from an establiѕhed blog.
Iѕ it difficult to ѕet up your own blog? I'm not very techincal but I can figure things out pretty quick. I'm thinκing аbout сгeating my oωn but I'm not sure where to start. Do you have any points or suggestions? Appreciate it
Here is my page; click through the next Internet site