Követőim

2010. szeptember 13., hétfő

Adj egy mosolyt Karácsonyra!

Lassan 15 éve, hogy a Karácsony közeledtével a fiúkkal összegyűjtjük a megunt, jó állapotú játékokat, könyveket, vásárolunk néhány zacskó szaloncukrot, néhány tábla csokoládét és csinos kis csomagokat készítünk. 
Majd összepakoljuk, és december közepén elvisszük Klárának, egy kedves nyugdíjas francia tanárnőnek, aki egy civil szervezet tagjaként egész életét mások megsegítésének szentelte.
Tudjuk, hogy Ő és barátai jó helyre viszik el az ajándékainkat. Gyermekeiket egyedül nevelő, anya otthonban élő édesanyáknak, rászoruló sok gyermekes családoknak, árváknak, nehéz sorban élő gyermekeknek. Olyanoknak, akiknek sem karácsonyfa, sem szaloncukor, sem ajándék, sem pedig Ünnep nem lesz...
Így Szentestén azzal a szívet-lelket melengető érzéssel álljuk körbe a karácsonyfánkat, hogy talán sikerült néhány gyermek arcára mosolyt csalnunk az ajándékainkkal.
Ez az én családom története. Biztosan van a Te családodnak is! Ha van kedved, oszd meg velünk!

Ha még nincs saját történeted, itt az ideje, hogy alkoss egyet!
Nem kérek semmit Tőled! Csak annyit, hogy kérdezd meg önmagadtól, nehézséget okozna-e, ha egy saját készítésű babát, macit, cicát, nyuszit, tolltartót, fenyő díszt, egy tábla csokit, egy zacskó szaloncukrot,
egy csöppnyi figyelmességet odaadnál egy számodra ismeretlen gyermeknek, 
és egy darabka papíron ezt írnád mellé: Boldog Karácsonyt!
Nem kérek semmit Tőled! Mert biztosan a Te környezetedben is van egy gyermek, akinek 
Áldott Ünnepet kívánhatsz!
De ha nincs, akkor küldd el nekem a kis cetlidet az ajándékoddal, és én eljuttatom a megfelelő helyre!

Adj Te is egy mosolyt Karácsonyra!
Ezt küldtük tavaly! Látjátok, milyen boldogok a fiúk??

2 megjegyzés:

  1. Én minden évben küldök egy "cipősdobozt", viszont lenne jó pár plüss állatkám, amit felajánlok. Karácsony előtt elküldöm Andi,mert te biztosan jó helyre jutatod.
    Egyébként Latinka felvetett egy ötletet, majd jelentkezünk, kidolgozás alatt van!:DD
    Most jutott eszembe! Mi lenne,ha a gyerekek (már mint a tanítványaink) készítenének valamit!??

    VálaszTörlés
  2. Jézusom!!!!!!!!!!! Köszönöm!!!!!! Batorbának kellene odaadni, és Ő el tudná juttatni ingyen nekem - postaköltség nélkül!! Ezt én megszervezem!
    Nagyon jól jönnének a plüssök (is!)
    A gyerekekkel csak akkor, ha nem teher!!! Mert ennek a lényege, hogy szeretettel , szívvel-lélekkel! De Klára nagyon boldog lenne, ha " nem győznék" az ajándékokat széthordani :-)))

    VálaszTörlés