Követőim

2010. szeptember 21., kedd

Anikó pályamunkái



Anikó   küldte nekünk ezt a kedves, illatos  fenyőt, köszönjük szépen!!


1. Pályamunka


Fahéjas fenyőfa
Hozzávalók:
- zöld anyag (akár maradék)
- vatta, vagy egyéb tömő anyag
- husszú fahéj (dekorációs célokra árúsított)
- kicsi cserép
- gipsz vagy virágkötő száraz tűzőhab
- hópaszta (ez egy szemcsés struktúrpaszta féleség, száradás után havas benyomást kelt)
Elkészítés: az anyagból kivágjuk a klasszikus fenyőfa mintát (duplán), körbevarrjuk (kifordító nyílás hagyásával), kifordítjuk, és kitömjük. A hosszú fahéjat bele állítjuk (ez alkotja majd a fenyő törzsét), úgy, hogy a fenyő egyenes legyen, és tartást is adjon a kitömött fának. 
A nyílást, amin kifordítottuk, bevarrjuk rejtett, vagy pelenkaöltéssel. A kis méretű cserépbe a tűzőhabot beletesszük(tömködjük), (szorosan feszüljön a cserépbe!), ebbe szúrjuk bele a fahéjtörzset. Ha szükséges ragasztó pisztollyal rögzítjük. Vagy gipszet öntünk a cserépbe, és azzal rögzítjük a fenyőt. Ebben az esetben a cserép alján lő lukat valamivel le kell ragasztani, hogy a folyékony gipsz ne follyon ki. Hogy a tűzőhabot, vagy a gipszet eltüntessük, a hópasztával bekenjük úgyhogy a cserép oldalán is "lefusson", mintha valóban hó lenne. 
A fenyő "ágait" is "behavazhatjuk", varrhatunk gyöngyöt, gombot karácsonyfadísz imitációként a fenyőre. Illó olajjal illatosíthatjuk. Mindenki egy kicsit egyénivé tudja varázsolni saját izlése szerint.

3 megjegyzés:

  1. Egyszerű és ötletes, nagyon tetszik!:)

    VálaszTörlés
  2. Ezt nem tudom felajánlani, mert tavaly Karácsonyra készült barátoknak, de szívesen csínálok hasonlót, illetve már gondolkoztam rajta, hogy a felhalmozódott krea kincseim közül valamit felajánlok a sorsolásra. Jelentkezem, amint kitaláltam!

    VálaszTörlés