Követőim

2010. szeptember 16., csütörtök

Batorba pályamunkái

Batorba  első alkotása megérkezett, köszönjük szépen!!  És  2.-at is!!!


1. Pályamunka


Első dolog, amit elkészitek egy bögre....illetve nekünk már 4 bögre van, mert tavaly karácsonyra mindenkinek készítettem. Sok munka nincs vele, mert mindent készen vesz/vehet meg az ember...csak össze kell állítani.
- Kell hozzá egy sima üres bögre. nyitott szemmel járva nagyon kedvező áron lehet beszerezni őket...csak sajna nem mindig találunk, amikor éppen keresünk.
- És kellenek hozzá a 3D dekor matricák, amit eddig ezen a címen meg lehetett rendelni. Sajna most csak Webkatalógusként működik és a pestiek a kedvezményezettek, mert ők személyesen bemehetnek a boltba. 
( Én anno ezeket akcióban 100,-ért vettem meg.)
És akkor a használati útmutató szerint a matricákat rá kell ragasztani a bögrére és a teljes száradás után ( ha jól csinálta meg az ember :-))) ), akkor még mosogatógépben is lehet mosni.:-)Így néz ki készen...illetve így is kinézhet....:-))

A következő fotóval csak illusztrálni szeretném, hogy ilyen árban is lehet bögrét beszerezni...és nem hibás!!!!


Természetesen, ha az embernek bögréje van...és van még hozzá kerámia filce is...akkor még írni is lehet rá, vagy tovább díszíteni.:-))) De akkor utána ki kell égetni a sütőben, ami azt jelenti, hogy csak az írás után lehet felrakni a matricát....vagy nem rakunk rá matricát.:-)))



2. Pályamunka

Az ajándékhoz szükség van szalvétára...33*33 cm- nek az egynegyedére. Jobb helyeken már meg lehet venni 40,--ért darabját. Kinek milyen a stilusa, kinek szeretné késziteni....
Lehet afrikai:
Fiataloknak való:
csendélet:
Állatkás:
Karácsonyi:
virágos: ( Én ezutóbbi mellett döntöttem - sorozatban.)
Kell hozzá képkeret. Én ezeket egy helyi asztalossal készitettem...darabja 350,- ft lett.
Itt vannak összeszedetten a kellékek. ( Keret, szalvéta, dekoupage ragasztó, ecset és akrill lakk.)
A szalvétát felsímitom a keretre. Ilyen féli készen:
Majd miután megszáradt a keretet lefestem egy nekem tetsző színnel. És ez a végeredmény:

Én így egyben a négyet egymás mellé fogom felrakni a falra.:-)) A következő projekt ebben a "fazonban" az afrikai sorozat lesz.:-)))

Ui.: E mellett a projekt mellett szól, hogy gyerekekkel is elkészíthető!!! Nagyon egyszerü...nicncs benne semmi fakszni! És a végén olyan, mint egy olaj festmény...( NA JÓL VAN....enyhe túlzással.):-)))



3. Pályamunka

Papír karácsonyfa dísz

A 3. pályázatra már végre egy kis papírmunkával jelentkezek. Origami nagy múltamat nem szeretném megcáfolni, és hallatom azért néha a nevemet.:-))Bár ismernek szerintem sokan, mint a rossz pénzt.:-)))

Ez annyira egyszerű, hogy már fájdalmas. Kisgyerekekkel is el lehet készíteni, akár az oviban is. Kis idő alatt egy ember egy egész karácsonyfát el tud látni egyen dísszel.:-))) Így már könnyebben lehet lecserélni a karácsonyi díszeket évente más-más színre.:-)))

Na de persze ezt az egyszerű dolgot is lehet kicsit profibbá tenni. Lehet a kész papírdíszeket még dekoupage lakkal lekenni és akkor nem lepi majd annyira a por és sokkal stabilabb, keményebb lesz. Lehet gyöngyökkel díszíteni, lehet többet is összeragasztani. Én kicsit bonyolítottam.:-))

Ami kell hozzá:
- különböző fényes és jó tartású papir 7,5cm*7,5cm-es méretben ( A Rossmanban minden évben lehet (-ett) kapni hologramos csomagolópapirt nagyon kedvező áron.)
- Ragasztó ( én a régi hagyományos technocolt szeretem )
- Arany cérna + tű + olló ( és aki nem lát, mint pl. én is annak tűbefűző )
- Különböző gyöngyök - 4mm-es a papir közé és 6-8mm-es a tetejére
- Dekoupage ragasztó-lakk
Iderakom az origamis leírását, de le is fényképeztem a hajtogatás menetét, ha valaki nem igazodna ki a kézzel rajzolt leírásomon.:-))
1. A négyzetet a fehér oldalon átlóban felhajtjuk.
2. A félbehajtott színes háromszöget az oldalai mentén a felezőhöz hajtjuk.
3. Így fog kinézni, most megfordítjuk az egészet a másik oldalára......
4...és a jelölt vonal mentén a kis háromszöget felhajtjuk.
5. Így. És készen is van egy elem.
6. Kicsit térbeliesitjük. Az azt jelenti, hogy a középvonal mentén kicsit hátrahajtjuk és a két kis háromszög kicsit szétnyilik. ( Bocsi rossz a fotó..:-((( )
7. A meghajtogatott két elemet közelítjük egymáshoz és a kis háromszögeket beledugjuk a másik elem kis háromszögeinek a zsebébe. Előtte megragasztózzuk azt a háromszöget, amelyiket dugjuk a másikba.:-))
8. És összecsúsztatjuk őket. Igy már félig készek.:-)))

Nekem ennyi félig kész van még.:-))
És ezek itt már készen vannak.:-))) A tetején fűztem 3 kicsi gyöngyöt és egy nagyot ráfűztem és még rá is ragasttottam. Majd összekötöttem a madzagot...és átkentem vastagon dekoupeg ragasztó lakkal. Miután megszáradt merevebb és vastagabb tapintású. De ki-ki eldöntheti, hogy bekeni-e vagy sem. pl. ha vastagabb minőségű papiunk van, akkor nem kell átkenni.




Ezt a garniturát és a félig kész képen látható 1 garnitúrát még, illetve az alsó képen szereplő dolgokat szeretném bedobni a közösbe, mindenki örömére.:-)))

3 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jó. Hasonlókat én is készítettem, csak én gipszből öntöttem ki a keretet hátlappal együtt. A többi ugyan úgy készül, ragasztó, szalvéta, lakk és a keret színezése. De ez annyiból jobb megoldás hogy nem olyan törékeny mint a gipsz. Mekkorák a fakeretek? Majd meglátom nálunk mennyiért hozható ki és én is kipróbálom. Köszi az ötletet! :)

    VálaszTörlés
  2. És akár kettőt talpánál fogva összeragasztani, egy hosszú "csepp" lesz belőle.
    Nekem nagyon tetszik, ki is fogom próbálni! :))

    VálaszTörlés
  3. Én a rokonság kisebb részének ilyen decoupage képet fogok készíteni,csak én parafa-keretet teszek rá.
    :)

    VálaszTörlés