Követőim

2010. október 10., vasárnap

Az új hobbym :-)))

Nos, akik kitalálták, nem tudom, honnan jöttek rá. Elég félrevezető volt, mert mostanában  a gyöngyökről áradoztam. Bizony, a fusing az, ami most elvarázsolt. Na nem cserélem le a tiffanyt, csak úgy mellette :-)
Vettem egy pici "kemencét", és egy mikrosütőt. Ez a kis kütyü ugyanis azt tudja, hogy a mikrohullám hatására belül sok száz fokot produkál, ami megolvasztja az üveget. A hátránya a sok százezres, milliós kemencékhez képest, hogy csak apróságok férnek bele. Egész pontosan egy 10 cm átmérőjű kör területére lehet pakolni. Az előnye viszont, hogy olcsó, és befér a műhelyembe :-)) A baj csak az, hogy most már én nem férek be, mert a virágaimat is beköltöztettem :-))

Valahogy így néz most ki.


Na és akkor, lássuk a medvét!

               

Az a kis fehér, méhkasra emlékeztető valami a fusing micro box ( ez a hivatalos neve)

És az első alkotások. Még sok gyakorlásra van szükségem, még nem ismerem ki az olvadó üveget. Nem tudom, mi lesz belőle rogyasztás után. Ki kell ismernem. De ezeket a darabokat Nektek, szűk körben már hajlandó vagyok megmutatni. De csak Nektek :-)))



2 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon sokan ( kivéve a profikat), nem mondanák meg, hogy ezek az első próbálkozásod darabjai. Gratulálok! A viragok pedig nagyon szépek!

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is nagyon igeretes. Nem ertettem, hogy miert szaporodtak meg az uvegekszerek, amikor ugye nagyon magas homersekleten olvad csak az uveg es azt hittem, hogy nagy kemencek kellenek hozza. De ez a kis kemence... fantasztikus!!!! itt tudod hasznalni a tiffany-ban mar kicsi darabokat is?

    VálaszTörlés