Követőim

2010. március 12., péntek

Lámpa

Nos, a piros pontos kérdéshez kapcsolódóan egy kis magyarázat.
Tehát, így jártam az első lámpámmal. Az egy ún. lap lámpa volt, aminek 6 sík oldala van, tehát nem gömböc.
Mutatom. De akkor még nem tudtam, hogy hogyan kell a lapokat egymás mellett, pontosan egyformára összecsiszolni, hogy hogyan illesszem össze az oldalakat, stb....
Mondhatnátok, de hát ez pont olyan, mint a tál fejjel lefelé....Igaz, pont olyan. De az első tálaim is csálék ( vagy csáré latinka??) lettek :-)))
Aztán a Kőris u-ban, ahol az anyagokat vásárolom, a lányok segítettek.
Így aztán a 3. tálam és a 2. lámpám már jól sikerült! :-))) Persze, a tálakat nem dobtam ki, a mai napig használom őket. De ez a bizonyos lámpa tényleg katasztrófa volt!



Egyébként, ő az:  










A következő "első", vagyis az igazán első lámpa a fiamé lett! Úgyhogy, akik az A-ra tippeltek, majdnem eltalálták :-))) Magdikám, Te is! De sajnos csak majdnem! Méghozzá a legidősebb fiamé, érettségijére. Azt mondtam neki: Te vagy az első fiam, legyen a Tiéd az első lámpám! Szimbolikus volt a lámpája. Az élet kanyargós útjait jelképezi, amelyek néha elágaznak, és amikor kereszteződéshez érünk, döntenünk kell, hogy merre tovább....van, hogy jó irányba ( zöld mezők), és van, hogy rossz felé ( piros mezők) megyünk. Azt kívántam, sikerüljön mindig megtalálni a helyes utat :-)) Talán sikerül is, az élete azt mutatja eddig.
A dolog szépséghibája, hogy a lámpa nem az én szellemi termékem. "Loptam" az internetről :-((( Valaki mástól. Viszont nem is teszem fel a fotót a honlapomra, és nem dicsekszem vele, mint saját termék. Így talán megbocsájtható.


Ezt követte a nagyi lámpája. Ez picike, 25 cm-es gyöngyszem. És használja!!! Éjjeli lámpának!!
Ő nagy rajongóm. Most lesz 86 éves. Néhány éve, amikor nálunk nyaralt, mellettem ült, és végignézte, ahogyan megcsinálok egy pillangót :-))) Kíváncsi volt, érdekelte, pedig nem is tudta, hogy neki fogom adni.
Sok mindent kapott tőlem az évek során, és nagyon szívesen ajándékozza a tiffany-kat. Gondolhatjátok, hogy nem fogadok el tőle pénzt érte, és csak kuncogok magamban, amikor megkérdezi, hogy mennyiért csinálok egy szalvétatartót??? :-))) Na, mondjad mamikám, kinek szeretnéd és milyet!! Ez most azért jutott eszembe, mert éppen rendelt egy szalvétatartót :-)))












Na és akkor az Anyukámé. Itt ugyan a 4. a sorrendben, de nem azért, mert ő a legutolsó....hanem így alakult. 60. szülinapjára készítettem neki azt a rózsásat, ami a honlapom főoldalán is van.
Nincs mit hozzáfűzni, egyszerűen szép és kész.












És Anita! Arra utal az idén megjegyzésed, hogy a szép kerekre Neked is jár egy lámpa? :-))))
Hmmmm, elgondolkodom rajta!

Nos, a mai mesedélutánnak vége! Köszönöm, ha elolvastatok! :-)))

5 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek ezek a lámpák! Nagyon ügyes vagy! Várom a következő feladatot!

    VálaszTörlés
  2. Sajnálom az elsőt...
    Márcsak azért is, mert ha nem így történik, akkor eltaláltam (volna).
    Nekem lenne egy kérésem. A kérdés legyen fenn 24 órán át lécci lécci!!
    Tegnap körülnéztem nálad, nincs semmi, mondok, majd holnap újra jövök. Aztán véletlenül (?) mellékattintottam, újra nálad voltam, itt a kérdés, de csak másnap 10-ig. Akkor meg gályázom! Űgyhogy megint majdnem lemaradtam.
    Köszi, ha meghallgatásra kerül a kérésem.

    VálaszTörlés
  3. Sajnos, ezt nem ígérhetem meg! :-(((
    A játék lényege pont az, hogy kiszámíthatatlan, mikor jövök....és csak rövid időt adok...lesz olyan, amikor csak pár órát :-(((
    Ha egy teljes napig hagynám a kérdést, sokan halálra unnák magukat, és több időtök lenne utánanézni...ami meg azért nem jó, mert rámegy a gatyám is az ajándékokra :-)))))
    Bocsi!! De majd meglátom! :-)))

    VálaszTörlés
  4. Járni, nem jár! Bár, ha jut, annak csak orülök! :-)

    VálaszTörlés