Követőim

2010. március 23., kedd

Medálok

Ahogyan a tavasz megcsillantja első napsugarait, lekerülnek a kabátok, és a nők ösztönösen megszépülnek, kicsinosodnak. Ilyenkor kerülnek elő az ékszerek, a bizsuk. Egy-egy jól megválasztott, a ruhához illő nyaklánc bizony csodákra képes. És ritka az a nő, aki nem tud örülni egy szép új darabnak.
Én magam ritkán hordok bizsut, de volt néhány igen kellemes élményem a tiffany láncaimmal kapcsolatban. Az első az, amikor érzi az ember, hogy a szép, feltűnő medált szinte "kinézik" a nyakából. És persze szóvá is teszik. Ettől már csak az a jobb, amikor a suliban a 9-10 éves kislányok elolvadnak, és könyörögnek az anyukájuknak, hogy ők is szeretnének ilyet.
Na de a legfelemelőbb érzés, amikor a  9-10 éves férfipalánták kiáltják ezt: Hű, de szép láncod van!!!! :-)))
( és itt nem a saját fiaimra gondolok, hanem osztálytársakra!)
Viszont elég későn kezdtem el tiffany medálokat készíteni. Ennek az volt az oka, hogy nem nagyon hordok bizsut ( ahogy már írtam), inkább az aranyat, ezüstöt részesítem előnyben. A másik oka az volt, hogy eszembe sem jutott :-))) Aztán beindult a fantáziám, és ontottam a medálokat. Bőr szíjra, szatén, organza szalagra szoktam tenni őket, és delfin kapcsos zárással látom el. Ez a része a legutálatosabb. 5 medált megcsinálok annyi idő alatt, míg egyet felszerelvényezek.

És akkor most lássuk a medvét:
Következő pöttyös kérdésem ehhez a témához kapcsolódik.
Miért is kezdtem el medálokat készíteni??

A:  Mert megláttam Tiffanyu-nál és megtetszett az ötlet
B:  Mert az ismerőseim rágták a fülemet, hogy csináljak láncokat
C:  Mert egy alkalomra a ruhámhoz nagyon kívánkozott..

Határidő: Holnap reggel 8 óra

15 megjegyzés:

 1. Sajnálom, de erre sem válaszolhatok!:(

  VálaszTörlés
 2. szerintem Tiffanyu volt az "ihlet", tehát az A-ra tippelek :)

  VálaszTörlés
 3. Hát, Ildi bejegyzése alapján, valószínűleg A-t kellene írni, én mégis a C-re voksolok...:-) :-(
  Egyébként, van egy ötletem! Amikor valaki olyan piros pontot kapna, amit helyzetéből adódóan egyértelműen tud, az kapjon zöldet! 2 zöld =1 piros! Hiszen az a lényege ennek a játéknak - többek között, hogy mindenki jobban megismerjen. Minél több időt tölt "veled" valaki, annál jobban megismer. ...és bevallom, bár a hugod vagyok, azért a kérdések nagy részét én is csak tippelem! Na????

  VálaszTörlés
 4. B...mert az még nem volt!!!:-)))

  VálaszTörlés
 5. C-re tippelek, bár én azt hittem, hogy túl sok volt az apró maradék üveg, amit sajnáltál kidobni. (Így vagyunk mi ezzel foltosok.)

  VálaszTörlés
 6. Szia!
  Én az "A"-ra tippelek ..hátha (elment oda is körülnézni :) )
  Judit Gödről

  VálaszTörlés
 7. Jól bekavartam!:) Hátha kapok valami tarka pontot, köszönet Anitának!:) Szerintem "C"!

  VálaszTörlés
 8. "C", s gondolom az első remekművedet látván "B" lett belőle :D

  VálaszTörlés
 9. Nos, aki bújt bújt....
  A történet a következő: Valóban Ildinél láttam először ilyeneket, de ahogy írtam, engem nem vonzottak a bizsuk.....És szinte minden munkámra igaz, hogy azért csináltam először, mert én vágytam rá...
  Láncokra viszont nem vágytam, így nem is csináltam :-))) Hanem, az ismerőseim mondogatták, hogy miért nem csinálok medálokat. Többek között G. Judit is.Így én az Ő érdemének tudom be, hogy el kezdtem láncokat gyártani.Bizony, bizony! A helyes válasz a B! Ildikém, így most se piros, se tarka....
  De ne keseredjetek el, figyeljétek a pöttyöket! :-))))

  VálaszTörlés
 10. Tipikos! Nem volt tipped! Megnéztem az e-mail-eket is, amit kaptam a kommentekről, és ott sincs!! Szerintem csak akartad, de mégsem küldted el, vagy rossz gombot nyomtál, nem tudom! Nagyon sajnálom!! De én biztos, hogy nem tüntetném el!

  VálaszTörlés