Követőim

2010. március 15., hétfő

Még mindig tulipánok...

A sokat emlegetett tulipánok! Kecsesek, elegánsak, egyszerűek, csodálatosak....
Nem újkeletű a hozzájuk való vonzódásom. Azt ugyan nem mondom, hogy kicsi gyermekkorom óta imádom a tulipánokat :-)), mert nem emlékszem.De azt tudom, hogy mióta saját kertem van, tele ültetem sok-sok tulipánnal. Vajon kitalálja valaki, melyik a leg-leg-leg tulipánom??? Piros pont nélkül!

Amikor nyílnak a kertben, mivel nagyon sok van, hatalmas csokrokat hordok be vázába. És mivel sokszor az orgonával egyszerre virágzik ( az is van ám nekem, kettő is! lila és fehér :-))), csodásan mutatnak együtt!

Na de, nem is erről akartam írni, hanem a képeimről. Nagyon szeretem a tiffany-képeket, sokat csináltam már. Nem az első, de az elsők között volt ez a Holland-feeling, amely nagy-nagy kedvencem. És mivel jártam Hollandiában, és saját szememmel láttam hasonló tájat, így még sokkal kedvesebb számomra...
Nem mindenki ért velem egyet, de én a képeimet fa keretbe szeretem tenni, és egyáltalán nem érzem idegennek egymástól a fát és üveget, legalábbis ebben a felállásban nem. Az én számomra karaktert ad a képnek, és nem látnám szívesen fém keretben, vagy csak úgy szabadon. De ez izlés dolga.

Sajnos én nem tudok festeni - ez nagy szívfájdalmam. Az színes üvegdarabkák segítségével viszont mégiscsak meg tudom formálni azt, amit elképzeltem. Keresem, válogatom az üvegdaraboknak azt a részét, azt az árnyalatát, azt a mintázatát, amit elképzelek az adott helyre. Ez legalább olyan izgalmas, mint ahogyan a festő kikeveri a színeket...

Holnap a vizes-témájú képeimről mesélek! Mert imádom ám a vizet is! Vagy ezt már mondtam? :-))))


És akkor legyen egy piros pontos kérdés itt, elrejtve. Az alábbiak közül melyik jelenti számomra A vizet? Melyik az, amiért rajongok? Anitát arra kérem, ne válaszoljon! :-((( most kivételesen! Mert Ő tudja a választ.
A Duna, a Balaton vagy a tenger? Határidő: holnap 14 óra.
És most eszembe jutott egy réges régi nagyon aranyos történet. Az apukám annak idején, úgy 30 éve (is) Úttörő csapatvezető volt egy vidéki iskolában. 1231-es sz. Petőfi Sándor Úttörőcsapat! Soha nem felejtem el! Voltak mindenféle kötelezettségei, pl. programot kellett írnia, amit el kellett fogadni a tantestületnek, és többnyire senkit sem érdekelt...DE, ki kellett osztania, aztán meg kellett volna vitatni, és megszavazni. És mivel tudta, hogy senki nem olvassa el, begépelte a sorok közé, hogy aki ezt olvassa, jelentkezzen nála egy tábla mogyorós csokiért :-)))) Ketten jelentkeztek, az egyik az anyukám volt :-(((

10 megjegyzés:

  1. szép a tulipános kép :) és a rejtett kérdésre a válasz, azt hiszem, a Balaton :)

    VálaszTörlés
  2. En tengert mondanek.
    A kep meg nagyon szep, de en tuti ablakba tennem, mert ha ezen atsut a nap csudaszep arnyeka lehet.

    VálaszTörlés
  3. Andi ez a kép nagyon szép! Ilyet még nem is láttam! Gratulálok hozzá és a többi képedre is kiváncsi vagyok :)
    A tippem pedig a magyar tenger, azaz a Balaton :)

    VálaszTörlés
  4. Na, jó.... :-( én most nem írok.... pedig azért jöttem fel kora reggel a gépre, hogy nehogy lemaradjak valamiről! :-)
    DE HÁT, EZ ÍGY IGAZSÁGOS! :-))

    VálaszTörlés
  5. Csak röviden és gyorsan, mert nem lesz egy pontom se!:( BALATON!!!

    VálaszTörlés
  6. Talán a Balaton. Mogyorós csoki is jöhet ám :)

    VálaszTörlés
  7. Szia Andi!

    Ha lehet, én is szívesen csatlakozom utólag is a játékhoz! Az utóbbi időben egy kicsit eltűntem, de azért figyelemmel kísértem a munkásságodat! (A részletekről majd egy kicsit később egy másik levélben...)

    Az én tippem a Balaton!:-)))

    VálaszTörlés
  8. Én a Dunát mondom,és lassan megalapítom a "Semmit el nem találók klubját":)))

    VálaszTörlés
  9. Annyira, de annyira jó ez a kép, biztos azért, mert imádom a tulipánokat. Szerintem a legszebb, legédesebb virág (+ a margaréta)!!! Egyébként a Balatonra szavazom!

    VálaszTörlés