Követőim

2010. március 30., kedd

Bankár lámpák

Szerintem mindenki ismeri a zöld búrájú bankár lámpákat, amelyek kötelezően ott virítanak minden elegáns iroda íróasztalán. Szinte státusz szimbólum. Csak ,mint minden más területen, itt is elszaporodtak a silány kínai másolatok, és már nem csak zöld búrával, hanem a szivárvány minden színében. Én a magam részéről akkor sem tennék az asztalomra ilyen lámpát, ha utánam dobnák :-))) Ugyanakkor szerintem a konstrukció sokkal jobb, mint egy normál íróasztal lámpa esetén, mert jóval nagyobb fényt lehet oda irányítani, ahová kell..
Ezért aztán úgy döntöttem  még évekkel ezelőtt, készítek a fiaimnak olyan bankár lámpát, amilyen másnak nincs. Egyedit és szépet, és szívből jövőt.
Megvettem az olcsó lámpákat a metróban, potom 5 ezerért! A férjem szétszerelte darabokra, levettük a búrát, és megpróbáltam mintát venni róla. Nem volt egyszerű dolog, jól tudtam itt (is) hasznosítani műszaki vénámat és képzettségemet. Nagyon-nagyon pontosan kellett dolgozni, gyakorlatilag milliméter pontosan, mert a búrának pontosan be kellett férnie a két kar közé...Se nem szorulhatott, se nem lötyöghetett....Na bontottam is többször :-)))
A lényeg, hogy megcsináltam. Mindkét fiúnak megmutattam a sajátját....de úgy, hogy azt mondtam, a másiké lesz Karácsonyra. Kíváncsi voltam a reakciókra....Úgy éreztem, tetszik nekik, és kicsit csalódottak voltak, hogy nem az övéké lesz....Persze, amikor a karácsonyfa alatt megkapták, értetlenül néztek, és mindketten azt mondták, tévedés történt......ez a testvérüké :-)))))   Jó móka volt.
És íme a lámpák:


Az első lámpa az Ároné volt, kifejezetten neki terveztem, a második volt az Ádámé....az is testreszabott -szerintem. És akkor egy nehéz kérdés. Vajon melyik az Áron lámpája??

A:  a jobb oldali, zöld köves
B:   a bal oldali barna csílkos

Most aztán 50-50 % az esély! :-))

Határidő: holnap du. 16 óra!

13 megjegyzés:

  1. Fogalmam sincs! :o)) Nekem az A tetszik! Legyen A! :o))

    VálaszTörlés
  2. Nekem is az A tetszik...de azt gondolom a B a helyes!!!:-)))

    VálaszTörlés
  3. nem ismerem a fiaidat, csak néhány bejegyzésed alapján, tehát tényleg csak nagyon tipp: B :) hátha.

    VálaszTörlés
  4. Szerintem az A a jó megoldás

    VálaszTörlés
  5. A. Nekem az tűnik nehezebbnek, és eddig mindig az volt az első :o)

    VálaszTörlés
  6. Nincs itt a lányom, aki a multkor jót súgott ...Hááát "A" legyen, nekem az tetszik a jobban.
    Judit Gödről

    VálaszTörlés
  7. Huhhh... nem egyszerű, de legalább tényleg van 50% esélyünk :D
    Nekem a bordó/barna tetszik, így legyen az?, de az első megérzésem a másik volt ...

    Legyen "A"!

    Az ötlet amúgy remek! Nekem is itt figyel egy ilyen lámpa a monitor mögött, láthatatlan helyen, háttérvilágításnak. Lehet, hogy egyszer ő is lecseréli búráját? :)

    VálaszTörlés
  8. "A" :-))))
    Batorba, hagyatkozz a megérzéseidre!

    VálaszTörlés
  9. És igen!!! :D A női megérzés... most hallgattam rá :D Köszönöm!

    VálaszTörlés