Követőim

2011. január 22., szombat

Gondoltam egy számra :-))

Nos, a feladvány nem lesz könnyű. Aki helyesen válaszol, költözik a KALAPBA :-))
Sőt!!!  Az első  3 helyesen válaszoló költözik, tekintettel a feladat nehézségére.

Van egy kedvenc számom, a 9. Induljunk ki ebből. Adjuk hozzá a születési évszámom számjegyeinek összegét!
Vegyük el belőle a kutyáim számát!  Adjuk hozzá a macskáim számát! Végül adjuk hozzá a mobil számom utolsó két számjegyéből alkotott tízes nagyságrendű számot!

Amit ekkor kapunk, osszunk el 3-mal és szorozzunk meg 100-zal!  Így megkapjuk azt a számot, amekkora gramm súllyal születtek az ikreim!!!  Egy számra vagyok kíváncsi, mert valami csoda folytán egyforma súlyuk volt, ami elég ritka ikreknél.

Tehát ezt a számot szeretném tudni.  És azért valami időkorlátot szabnom kell, legyen ma este 8 óra, mivel én a tyúkokkal fekszem :-))

10 megjegyzés:

  1. Csak, hogy tudd, itt vagyok és figyelek. Meg olvasok, meg gondolkodok, meg ezt elolvasva, majdnem leestem az ágyról...
    Ehhez én kevés vagyok.
    Még a saját telefonszámomat sem tudom, nem hogy a tiédet...

    VálaszTörlés
  2. Szóval összeadtam,kivontam,osztottam és szoroztam és nekem a 3300 gramm jött ki.Remélem most sikerül belekerülnöm a kalapba:-))
    Tényleg ritka eset az egyforma születési súly.
    Elég érdekes számaid vannak:-)))

    VálaszTörlés
  3. Na ezt ki nem számolom, de egy újszülött csecsemő ideális súlya 3-4 kg, ez ikreknél mondjuk a fele akkor 2120! :DDD

    VálaszTörlés
  4. Így belegondolva,hogy ikrek tuti sok lesz a 3300,biztos valamit nem jól értettem.Ez van,most ezerrel rágom a kefét hogyan kellene újra számolnom :-)))

    VálaszTörlés
  5. Csak tudnám, kinek a macskája csücsült a cicatartó tálban??? :S
    Annyi idős vagy, mint a bátyám :)
    ÉS ha minden igaz, akkor nekem is 3300 jött ki.

    VálaszTörlés
  6. Én 2800-ra gondolok. Nem számoltam, csak tipp. :) Jó kis feladvány ez! :D

    VálaszTörlés
  7. Nos, ez tényleg nehéz volt. 1966-ban születtem, 2 kutyánk van, macsek nincs, a mobil számom vége 70, és a honlapomon megtalálható, nyilvános. Mindent összevetve, bizony az ikrek 3300 g-al születtek, fejenként! Bele is rokkantam. Ja, és betöltött 38. hét után "szedték ki" őket. Normál szülés nem jöhetett szóba, mert Bandika alul keresztben feküdt....
    Méhike, Te láttad őket életben, nem tűntek nagynak 11 évesen?? :-))) Közel 160 cm magasak, 39-es cipőt hordanak :-))) Ma de, jól indultak :-))) Így Mónika és Méhike költözik csak, sajnálom :-(((

    VálaszTörlés
  8. Na hallod ez nem semmi!! Majdnem 7 kiló. Jesszus nekem a 3760 is sokk volt! De csaszár után Dórit simán szültem amire rém büszke vagyok! Örülök, hogy átélhettem ezt is! Minden elismerésem neked!:)))

    VálaszTörlés
  9. Dehogynem,igen nagyok a fiúk.Viszont nálam például az első szülött kisebb súllyal született mint a második és mégis az első a nagydarab :-)))

    VálaszTörlés