Követőim

2010. május 18., kedd

Rajzszög...

Tudom, inkább mutatnom kellene valamit a hülye kérdéseim helyett, de mostanában olyan rosszul alakulnak a dolgok, hogy nagyon elkeserít. Mire használom a rajzszöget???? Elég sokat!! Könyörgöm! Gyűjtsetek már piros pontot, mert kezd lelkiismeret furdalásom lenni! :-))))

Holnap este 18 óra

14 megjegyzés:

  1. Szerintem a munkaasztalodon lévő parafa táblán azzal tűzöd fel az eszméletlenül fontos feljegyzéseidet,megjegyzéseidet, határidőket...stb.:-)))Talán még a kicsi sablonokat is???:-))))

    VálaszTörlés
  2. Én is a sablonok,jegyzetek tűzésére gondolok.:)

    VálaszTörlés
  3. Régi műhelymunkáidat nézve,csak a parafa táblán látok,így gondolom a fontos feljegyzések feltűzésére

    VálaszTörlés
  4. Hát én is a z üzenőtábládban láttam sok-sok rajzszöget. Mint a nevében is benne van, a rajzokat kell vele szögelni. :D))

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Elsőnek én is a táblára gondoltam, de aztán eszembe jutott, hogy régebben ( a lámpás cikkednél) utánaolvastam a dolognak, és láttam tök jó fából készült lámpabúra alkú kaptafákat. Lehet, hogy összerakáskor erre rögzíted vele a darabokat? (anno én lószőrékszert készítettem kiesztergált kaptafákon, ott is kellett rögzítés)
    Judit Gödről

    VálaszTörlés
  6. Utánanéztem, és azt találtam, hogy ha a lámpát nem csak síküvegből készítitek, akkor kell a kaptafa, amihez viszont rajzszöggel tudjátok rögztíteni a részeket az összerakáskor. Jók ezek a kérdések, mert sokat tanulok. :-)

    VálaszTörlés
  7. Én is gondoltam arra, hogy a félgömb alakú lámpáknál a forrasztás előtt mintegy alátámasztani a részeket, hátha a szigszalag nem tartja meg, de nem láttam egyetlen képen sem ilyet (vagy csak kicsi volt a kép).

    VálaszTörlés
  8. én is utánaolvastam, találtam olyan infót, hogy a fa kaptafára így lehet rögzíteni a darabokat forrasztás előtt. de a parafa táblán is nagyon jól mutatnak, hogy a jegyzetek szem előtt legyenek :)

    VálaszTörlés
  9. Némi utánajárás után én is erre bukkantam: a darabokat forrasztás előtt így lehet rögzíteni a fa kaptafára.

    VálaszTörlés
  10. Én nem jártam utána,és maradok az egyszerű megoldásnál:jegyzetek rögzítésére:)

    VálaszTörlés
  11. Nagyon jó olvasgatni az ötleteiteket, és külön öröm, hogy utána jártok!!! Igazatok van, szokták fa kaptafába szurkálni, hogy megtartsa a darabokat. De nekem többnyire fém kaptafáim vannak :-)) És amokor fa, akkor sem szeretem ezt a módszert. Én úgy csinálom, hogy a felső sort gyurma ragasztóval rögzítem, majd összeforrasztom...innentől kezdve minden egyes darabot azonnal hozzáforrasztok a többihez. Erről azért láttatok fotókat nálam!
    Bizony, a parafa táblámra szúrom fel a fontos dolgokat...hogy ne felejtsem el :-)))
    Most azt nem tudom, Encivel mit tegyek?? Erre is-arra is tippeltél?? Adok egy zöld pontot :-))

    VálaszTörlés
  12. Andi, köszönöm a jóindulatod és a zöld pontot! :)

    VálaszTörlés
  13. Lemaradtam... már megint...:( De mire a szülőértekezletnek vége lett... :(

    Majd legközelebb jobban sietek! Elküldöm a szülőket! :))

    VálaszTörlés
  14. O.K. Mondd nekik, hogy menjenek gyorsan haza piros pontot gyűjteni! :-)))

    VálaszTörlés